Nátierka z cíceru a sušených paradajok
Nátierky nás sprevádzali od detských čias a obľúbené "klasiky" si radi pripravíme ešte aj dnes. Skúsili ste však netradičné verzie nátierok? My vám práve jednu ponúkame.
Čo potrebujeme:
• cícer v plechovke / varený 300g
• sušené paradajky v oleji 6ks
• 1 strúčik cesnaku
• 1 pl. lyžica olivového oleja
• čierne korenie
• štipka soli
• šalát na dozdobenie
Postup:
Do vyššej nádoby dáme scedený cícer, nakrájané paradajky, pretlačený cesnak, olej. Všetko poctivo zmixujeme. Soľ a korenie odporúčame pridať až po ochutnaní. A máme hotovo.
Tip na záver: Nátierku môžeme použiť aj ako dip k čerstvej zeleninke napríklad, mrkve či stonkovému zeleru.