Červená ryža s tuniakom
Červená ryža s tuniakom
Prečo práve #červená ryža? Má výraznejšiu orieškovú chuť, je chrumkavá a vďaka svojmu zloženiu je super na chudnutie. Nasýtenie z tejto obilniny prichádza rýchlo a trvá dlho. O jej ostatných užitočných vlastnostiach pre naše zdravie si prečítajte na našom blogu.
Čo potrebujeme:
• červená ryža 100g
• mrkva
• cherry paradajky
• špenát (prípadne iný druh šalátových listov)
• tuniak v olivovom oleji/vo vlastnej šťave
Postup:
Ryžu premyjeme v sitku v studenej vode, preložíme do osolenej vriacej vody. Varíme do mäkka. Kým sa ryža dovarí, nakrájame si mrkvu, paradajky, umyjeme a necháme odkvapkať šalát. Nakoniec všetko naservírujeme a spapáme.
Tip: Ryžu môžeme pripraviť aj na cibuľke. Klasický spôsob na troške oleja osmažíme cibuľku do sklovita, potom pridáme ryžu, osmažíme minutku až dve a potom zalejeme cca 1,5 dielom vody. Šalátik si môžeme vylepšiť aj tým, že miesto tuniaka z konzervy si pripravíme čerstvú rybku na panvici alebo v rúre.